fångad du letar

Hej älsklingar!
Veckans tips är ett bloggtips. Den drivs av en kvinna som hänger på dejtingsajter, och hon lägger upp de roligaste dejtmejlen hon och andra kvinnor fått.
 
 
Hysteriskt. Här, läs!
 
Pusshej
Nina

Sleepover

Någonting jag blivit lite grand på senaste tiden är tonårsnostalgisk. Jag saknar inte allt, men en del, som hörde till. Jag tänker alldeles särskilt på det här med att sova över hos folk. Nuförti'n kanske inte sovsällskapet tryter, men det är oftast inte några mysiga slumber parties med kompisarna det rör sig om i så fall, det där när man hänger med sina homies och bestämmer sig för att stanna och säkert glömt tandborsten men äsch vad gör det. Det gjorde jag hela tiden, och det var så många kvällar man låg uppe och pratade tills man däckade och somnade och vaknade med smink i ögonen och åt godis till frukost och tittade på Svampbob och segade sig hem på morgonen för att duscha och byta om innan man skulle iväg någonstans igen. Titta bara vad mysigt det var! 


Aah madrasser på golvet och hundra täcken. Nästan varendaste helg hos någon kompis. Jag borde bli bättre på det där. Vilken kväll som helst blir ju bättre om den inte slutar med "och sen drog vi hem". Därför ska jag säga tusen tack till finaste Ebba som fyllde år häromveckan, övertalade oss att sova över och bjöd på pannkaksfrukost på morgonen. Vet ni vad det var? Det var fett mysigt.

Tresked och gryniga tänder från Vanda

hallonsmoothie

En varm sommarafton kan man bege sig hem till en vän med rött hår och gult kök. Det är mysigt! Man kan till exempel göra iskall hallonsmoothie. Här är mitt fantastiska recept:
 
 
Hallonsmoothie med citron och mynta

Ett paket frysta hallon
En pressad citron
Socker
Mynta, så mycket du vill
Lite vatten
 
Mixa!! Mmm svalkande och gott. Man borde även kunna ha typ sockerdricka i stället för vatten (men då inte mixa det med sockerdrickan i utan hälla på den sen!), tror det vore trevligt. Tror även den funkar strålande som drink, blanda i sprit och sodavatten eller ja sockerdricka. Man kan nog improvisera!
 
Men den är god bara som den är, alldeles perfekt en varm sommardag. 
 
Pusssssss Nina

Sleepy baby bunny

Hej! Till temat "mysigt" tänkte jag unna er mitt favoritklipp på hela youtube. Det heter Sleepy baby bunny och ser ut såhär:
Det är en sömnig bebikanin. Men alltså. Man kan inte se det och förbli oberörd utan att vara psykopat. Just sayin'


På riktigt!


Den är magiskRidå.

Vanda

Reggev hummus

Hej vänner! Veckans tema är "mysigt", och jag tänkte tipsa om en restaurang i huvudstaden. 
 
På ringvägen 145, mellan skanstull och renstiernas gata ungefär gömmer sig en pytteliten hummusrestaurang. Reggev hummus heter den. Åh. Jag har bara varit där två gånger tror jag, och således inte hunnit äta mycket på menyn men det jag ätit har varit alldeles strålande! Man kan välja mellan en massa olika hummussorter med grönsaksgrytor eller kött i om man gillar det. Till det får man pitabröd och en skål syrade grönsaker. Mmm. 
 
När jag var där senast åt jag en Baz veg - rekommenderas!! En skål med ljummen hummus med tomat-grönsaksgryta ovanpå. På det ett pocherat ägg. Fantastiskt, beställ det! Det är dessutom inte särskilt dyrt. Till det kan man dricka deras lemon-nana - citronvatten/lemonad med mynta i. 
 
De har en liten uteservering och några bord inne, deras kaffe ska vara fett bra och deras saffransglass också.
Gå dit!!
 
Puss
Nina

Morgonmusiktips

Hej vänner! Den här veckan ska ni få ett litet musiktips förärat er med spotify. När ni stiger upp en helgmorgon och har mycket tid på er att äta frukost, då ska ni lyssna på spotifylistan Mysfeelgood. Den är precis vad den låter som och så blir man lite lugn och på gott humör. Perfekt!

Sen när ni har vaknat till lite, och vill se till att ni är fulla av party och energi och ska skutta hela dagen fram, ska ni lyssna på Fet fartig feelgood. Då kommer ni dansa i vardagsrummet och skratta ut i världen! Det gör i alla fall jag.

PUS från VANDA

vem är snygg?

Igår var jag på american apparel och provade byxor. Jag har spanat på ett par där i ett halvår och så plötsligt var de på rea! Men när jag klev in i provrummet med den största storleken upptäckte jag att de var för små. Jag blev förvånad. Jag är större än medelkvinnan, men jag är inte överviktig. American apparel är så amerikansk en klädkedja kan bli, och en stor del av amerikanska ungdomar har betydligt mycket mer höfter än vad jag har. Men american apparel är inte för alla. Här blir det så tydligt att deras målgrupp är smala människor (=snygga människor). Varför varför är det så att vissa kedjor anser att du inte är modeintresserad om du inte är smal? 
 
Vem är snygg egentligen? När smala, unga, vita människor är överrepresenterade i reklam och film är det väl klart att man kan känna sig ful om det inte är så man ser ut. Det vet ni, och jag har skrivit om det förr. Men jag tycker det är så himla frustrerande. Om alla jag ser i modereportage är smala och hårlösa är det väl klart att jag tror att jag är avvikande om jag själv inte är det?
 
Det händer att tjejer pratar skit om andra tjejer (kvinnohat är ju verkligen ingenting som bara vissa män ägnar sig åt). Det händer att inte jättesmala tjejer tycker illa om jättesmala tjejer. Det är givetvis fel!! Det är inte de som passar in i normen man ska ge sig på, utan att det finns en norm. Lika lite som man kan tycka illa om folk för att de rakar benen eller sminkar sig, eller för att de råkar vara män kan man bli arg på unga tjejer som ser ut som Bambi. Problemet är ju att kvinnoidealet idag är en flicka som ser ut som ett rådjur. Det är det man måste komma bort från, genom att öka mångfalden. Överallt. Låta alla modeller vara representerade och inte värdera ett utseende högre än något annat. 
 
Men en önskan om en bättre samtid och framtid.
Puss, Nina

Damn gurl

Hej! Här har jag suttit i flera dagar och försökt komma på något klokt att ha med angående det här med snygga människor. Men alltså. Det går inte. Det får bli en bildbomb. Och åh vilken bildbomb.


Richard Ayoade


Marilyn Monroe


George Harrison


Joan Baez
 


Tim Curry (som frank n. furter)


Adele.TILL EXEMPEL! från Vanda

snyggingar


 
Jag dör. Hälsningar Nina
 
 

Manskroppen

Hej! Veckans tema är "snygga människor".

Jag var på en födelsedagsfest i helgen där det diskuterades huruvida manskroppar överhuvudtaget är estetiskt tilltalande, och om hur ofta man talar om kvinnokroppar på ett sådär romantiserande vis. Vackra midjor och höftens linjer och välvda bröst som sakta häver sig osv osv. Manskroppen hade särskilt männen i sällskapet svårt att se någon skönhet i. Jag tänkte inte så mycket på det då.

Men senare, då tänkte jag på nyckelben som slingrar sig ner mot ett slätt bröst, lockar som faller ned i pannan, på fräknar som utspillda smultron i nacken, på nakna ryggar och skuldror som rör sig hos någon som håller på med något annat, ryggradens grunda dike längst med dem, på fingrar som rör sig koncentrerat när man pysslar med något, tunna handleder och snygga ben i välsittande byxor. Och åh mina vänner, då tänkte jag att visst fan är manskroppar vackra. Damnit om jag inte är glad och tacksam som får titta på dem.

Mmmmmm prrr från Vanda

hejdåtipset

Älskade läsare.

Veckans tips är ett tips om en plats på en blogg. Känner du att det här med ett tema i veckan och en rödhårig fin bloggkollega låter som något du vill vara med om är det din lucky day!!!1

I augusti flyttar jag från stockholm. Jag tar tåget till hälsingland och bollnäs folkhögskola. Med mig tar jag min fantastiska sångröst och en jädra folkispepp. I stockholm lämnar jag inte bara alla mina hearties utan även denna bebis.

Framtiden ter sig lite oviss för bloggi. Jag tvivlar inte en sekund på att Vanda klarar att fortsätta den själv om hon vill, men jag tror det vore lite roligare om hon hade sällskap.

Om du är intresserad av att ta min plats här får du gärna prata med oss eller skicka ett mail till darlingbuds@hotmail.se. Om du vill får du bifoga/länka något du skrivit så vi vet hur väl du sätter ihop ord till en mening. Våga! Vi vill ha dig!

Puss Nina

Tage Danielsson

”Innan du blir kapitalist, kommunist, monetarist, anarkist, marxist, fascist, terrorist, imperialist, socialist, syndikalist, eller rentav folkpartist
måste lilla du förstå
att så snart som du kan gå
bör du stultande gå med
i det världsparti för fred
som går före allting annat.
Alla –ismer där vi stannat
är sekunda, inte störst.
Freden måste komma först.
Gör den inte det, min vän,
kommer inget efter den”Det finns inte så mycket att tillägga. Nu ska jag bara gråta en skvätt för att jag aldrig kommer träffa honom. Men har jag tur träffar jag någon annan rödhårig pojke som kan säga kloka saker till mig om medmänsklighet. Kanske

Vanda

hej pappa

Pappa vet du att du alltid varit en av mina stora förebilder. 

 

Det finns så himla mycket jag kunde skriva om dig. Hur du är bra på så många saker, hur jag alltid tyckt att det är så himla coolt. För att du lagat mina kläder och bakar surdegsbaguetter, för att du kan alla trädsorter och kan göra möbler av dem. Möbler med leopardhuvuden och tassar. 

 

Kanske kan man undra om jag aldrig klippt navelsträngen, eller hur man säger. Men så är det givetvis inte, ofta önskar jag att du kunde se det som jag ser, förstå min frustration över hur samhället ser ut i stället för att känna dig påhoppad. Men det är inte det det här inlägget handlar om. 

 

Det handlar om hur himla bra jag tycker du är. För du lär mig allt du kan och jag vill lära mig allt du kan. För att du förstår hur jag tänker och hjälper mig att tänka när det behövs. Du har alltid hjälpt mig att reda ut problem, oavsett om det handlat om algebra eller relationer. 

 

En hemskt sorgligt sak som jag plötsligt upptäckte en dag är att jag har tur som har två föräldrar som funnits där lika mycket. Att det visst inte är så vanligt.  Att de flesta av mina vänner har en nära relation med bara en förälder, och det är deras mamma. Att världen är full av pappor som flyttar och skaffar en ny familj, eller som kanske inte flyttar men inte är där ändå. Som kanske låter bli att gratulera sitt barn på tjugoårsdagen.  

(Så pappa, när du frågar mig varför den eller den kompisen inte umgås så mycket med sin pappa så är det kanske så att det inte är vännen som är orsaken.)

 

 

Men det är ju inte bara som förälder du är närvarande, du är närvarande i allt! För att du alltid tar dig tid. För att du är medveten och vaken och för att du ser. Det är en beundransvärd egenskap.

Framför allt beundrar jag hur du inte tveklöst tar mitt parti när jag är i en konflikt, utan i stället får mig att förstå hur den andra människan tänker. Hur du om och om igen upprepar att "man måste vara generös mot människor". Det är fantastiskt. 

 

Puss från Nina


Inspiration

Hej världen! För er som läser det här är det väl ingen hemlighet att jag brukar måla lite i smyg ibland. Inte så jag skulle säga att det är mitt stora intresse eller talang, men det är ändå roligt och ligger mig varmt om hjärtat. Ännu mer än att måla tycker jag om att titta på sånt som folk har målat. Och bli inspirerad. I mitt liv som in-the-closet-painter finns det tre stora förebilder:


1. Sven Nordquist2. Tove JanssonOch 3. Per Åhlin.

Det känns som det är lite samma sak som jag gillar hos alla tre. Det är fantasifullt och allt har vackra former, det är som en verklighet som är lite finare och mer spännande än den man är van vid. Per Åhlins figurer försvinner i sina stora kläder, Tove Janssons bland slingrande växter och Sven Nordquists bland prylar och krokiga möbler. Jag brukar tänka att det enda jag vill åstadkomma med mina bilder är att man ska titta på dem och tänka "Där vill jag vara!", och jag inser att det är precis det man gör med mina tre husgudar. Där är man liten och världen är vacker och det känns som alla är lite friare och har det bättre än man själv. Så kan man drömma sig dit en stund och tänka på att somna i en säng långt inne i ett pryttligt hus medan regnet slår på taket.En dag ska jag också. Vanda

älskade nour

Veckans tema är "mina förebilder". Jag tänkte skriva om den coolaste kvinnan jag vet just nu. Nour El-Refai är tamigfan ett geni. Så himla vettig och smart och eldig och bara så rätt. Åh. 
 
 
 
Hon är bara fem år äldre än oss men hon har hunnit med så himla mycket. Ni vet nog det mesta men vad ni kanske inte vet är att hon spelar Amadeus - alltså Mozart - i en föreställning på örebro länsteater i höst. Jag är fett taggad.
 
Jag tycker att hon är så himla inspirerande, och jag tycker alla unga människor borde ha henne som förebild.  
Häromdagen hittade jag hennes sommarprat från 2009. Det kan man lyssna på här. Gör det, det är jättebra. Hon pratar om feminism och kattungar och hur det var att vara barn.
 
På youtube finns hon lite också, gå in och titta för att få nytt hopp om mänskligheten. Undvik kommentarsfälten bara. 
 
Puss och hej
Nina
 
 

Äta ute

Hej vänner! Förlåt för att förra veckans söndagstips är så gräsligt försenat, men det är för att det tagit två dagar för mig att luska reda på vad stället jag ville tipsa om hette egentligen. Nina med sina nummerupplysningsskills blev den som slutligen hittade det!
 
På Skånegatan 59, precis bredvid Koh Phangan ligger ett litet litet hak som heter Noel's. Det är både bar och restaurang. Dit trillade jag och mitt sällskap utan att ha någon aning om vad som väntade oss. "Mediterranean grill and bar" eller något sånt stod det på markisen. Vi testade Noels pita wraps- man får välja en basrätt, ett tillbehör och en side order. Jag tog falafel, lebneh och klyftpotatis med vitlök och koriander. Sjukt gott! God wrap och den bästa klyftpotatisen jag ätit. Dock tror jag att jag ska ta fler tillbehör nästa gång. För visst blir det en nästa gång! Te på maten fick man också. Good times

Vanda

bokstav för bokstav

En bra kompis
Ljuvlig
Ljuger inte
Intelligent
Nobelpristagare to be
Otrolig
Ritar fint

Kvicktänkt
Alldeles underbar
Regnskydd för själen
Ljushuvud
Allas dröm
Nummerupplysare
Darling
E inte dum
Rolig

Och med denna nostalgitripp önskar jag er en trevlig afton
Nina

RSS 2.0