Veckans Heimlich

Kära vänner! Veckans tips kan rädda ert liv en vacker dag! Jag antar att de flesta av er vet ungefär hur man utför den berömda heimlichmanövern. Om någon har satt något i halsen och håller på att kvävas, lägger man armarna kring individen och trycker till så att det flyger ut. Kruxet med detta är ju att det bygger på att man är i någons sällskap om man råkar illa ut. Men misströsta icke! Man kan nämligen utföra en heimlichmanöver på sig själv.
Om du råkar sätta någonting i halsen, sätt en näve i mellangärdet och tryck till den med andra handen. Upprepa tills föremålet flyger ut. Om inte det räcker, kasta dig själv mot någonting hårt i rätt höjd (ungefär midjehöjd, precis under revbenen) som ett bord, en stol eller en stubbe om du råkar vara ute i naturen. Upprepa tills du är fri! Detta har jag lärt mig i Överlevnadshandboken av John Wiseman. I den står allt man behöver veta.

Hälsningar Vanda

Kommentarer
Postat av: APAN SATT I GRANEN

Mycket bra att informera om sådant här. Tack!

2011-05-16 @ 12:04:28
URL: http://apans.se
Postat av: milena malmros

Hiiiiimmmla bra inlägg!!! Man kan aldrig lära sig denna manövern för mycket!!! :) Söt design på bloggen :) gjort den själv??

2011-05-16 @ 12:30:26
URL: http://milenamalmros.blogg.se/
Postat av: Vanda

Haha, varsågod!



Och tack, ja den är egengjord. :]

2011-05-17 @ 16:50:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0