Adjö

Hej finisar!
 
Jag sitter på mitt jobb och äter mikrad tagliatelle. Det är mitt näst-näst-sista jobbpass och detta är det sista jag skriver på den här bloggen. Intill mig ligger Virginia Woolfs bok Orlando. Den blir mitt sista tips till er. Orlando föds som man, sen somnar han och vaknar som kvinna och lever i flera hundra år. Jag har bara läst halva än men jag tycker om den. Det är en intressant story och den är ju fantastiskt skriven, men vad annat kan man vänta sig av Woolf?
 
Nu är det inte lång tid tills jag flyttar och det är dags att tacka för mig. Det var fint att ni läste!
 
 
Fina bloggkompis. Vad mycket bra vi skrivit!
 
Jag hoppas bloggen fortsätter leva (och det är inte för sent att skriva här, om någon vill!!), ska titta in då och då när jag sitter i hälsinglands skogar.
 
Tusen pussar, hejdå
Nina

Heteros på Pride

Någonting jag funderar på ibland är mängden heterosexuella personer som gärna går med i Prideparaden. Och att det känns ogint och gnälligt att klaga på dem. Klart alla ska få vara med! Eller?


Varför skulle de det? Visst ser Prideparaden utifrån ut som en härlig karneval och folkfest med färgglada ballonger och människor som dansar och pussas. Klart man tittar på det och tänker "ååh jag vill också vara med". Men när anledningen till att alla är så glada är för att de tillhör en minoritet som dagligen förföljs, diskrimineras och trakasseras men FÖR EN GÅNGS SKULL är i majoritet i ett sammanhang där de kan vara sig själva utan att få ohanterbart mycket skit... känns det ganska ofräscht att som en del av den förtryckande majoriteten vilja "få vara med". Ha kul tillsammans med de som till vardags osynliggörs och trycks undan för att ge din livsstil det utrymme den behöver för att kunna vara en i stort sett oifrågasatt norm. Visst, i egenskap av extremtpriviligieradperson kanske det känns hemskt orättvist att det finns en liten liten tårtsmula av världen där man inte är välkommen, men SUCK IT UP och ta det som en vuxen för det är fan inte synd om dig. (Hör ni det, SDU?!)

Hälsar en vit ciskvinna som tror prideparaden klarar sig rätt bra utan mig. Puss, Vanda

RSS 2.0