Tänk positivt!

Goddag! Söndagstipset uteblev pga slarv, ack och ve! Men nu kommer ett inspirerande måndagstips istället.

Det finns så himla många såna där små ordspråk om optimister och pessimister. Typ "Optimisten tror att vi lever i den bästa av världar. Pessimisten befarar att det är sant." och "Pessimisten ser ett problem i varje uppgift. Optimisten ser en uppgift i varje problem". Ni har säkert hört dem! Igår kom jag själv på en.

Livet går ju som bekant lite upp och lite ner. Ibland mår man bra och allt går som det ska och ibland händer något sorgligt och man är ledsen. Lätta och svåra perioder! Och så kom jag på att en optimist alltid klarar sig igenom de svåra perioderna med förtröstan, då de vet att de kommer belönas med en vacker och glad period efter det- men pessimisten snarare ser på de svåra perioderna som ett straff, som en bekräftelse på att livet är förjävligt egentligen som aldrig låter dem glädjas långa stunder i taget. Och inget av tankesätten är väl mer rätt än något annat, egentligen. Antingen är livet ett långt elände med några små ljusglimtar eller en solskenspromenad med några små svackor. Vi lever nog inte så himla olika liv egentligen. Det som gör skillnad är ju hur man ser på tillvaron.

Det vet ni ju redan! Det har ni fått höra sedan ni var små. Men med tanke på hur eländigt många mår känns det som att det inte kan upprepas nog ofta. Så, veckans tips är uttjatat i sin enkelhet:

Tänk positivt!

Kärlek från Vanda

Kommentarer
Postat av: Tove

Tavlan hos farmor :D

2011-10-19 @ 14:33:49
URL: http://ordpromenad.blogspot.com
Postat av: Vanda

Jaa <3

2011-10-19 @ 20:19:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0